30 септември 2009

Рекапитулация

Как стана така, че лятото тази година свърши още преди да усетя, че е започнало? Нещо не е наред с хода на времето! Искам компенсация под формата на още поне месец с хубаво време, по-възможност с малко по-високи сутрешни температури!

А докато чакам да ми се изпълни поръчката, да взема да направя рекапитулация на интересните неща от последния месец!

  • посетих онова чудно кафененце, на последния етаж на Ориндж центъра, където поддържат тезата, че кафето върви най-добре с книга, а не с цигара. Мога да потвърдя - кафето, което правят е чудесно и много добре върви с книгите, които предоставят за четене. Започнах "Отвъд безмълвната планета" на К.С. Луис и докато стане време да ида на представянето на някакви индийски танци, успях да опукам няколко глави. Мястото е супер приятно и уютно, въпреки периодичното разтрисане на пода от преминаващите трамваи. "Стопаните" са много симпатични, а избора на книги достатъчно голям дори за мен! Набелязвам си да посещавам кафенето по-често, дано имам достатъчно време през идващата есен за такива приятни моменти насаме, с чаша капучино и интересна книга!
  • доматите, които цъфтяха на балкона цяло лято и които не бързаха да зреят докато имаше повече слънце, започнаха усилено да червенеят! От 4те корена се очертава да извадя реколта от над 40 доматчета! Стига да не застудее прекалено...
  • прибирайки се вкъщи през парка видях ето това изобретение за търкаляне във фонтани! Признавам си, завидях на хлапето! Искам и аз в такава топка!

4 коментара:

Анонимен каза...

Иха! Иху! Иее!:-)))

Иха:-)
Аз кафе почти не пия - но на такава реклама и на магията на книгите едновременно трудно ще устоя.:-)))

Иеее:-)) Вярно ли си успяла да отгледаш домати на терасата – супер.:-)))
Моята леля, на село, която умее да готви най-фантастичните гозби на света на моите наивни въпрос: „Лельо кажи ми рецептата?” почти винаги ми отговаря „Ела да ти покажа:-)” после ме извежда на двора откъсва пред мен две-три чушки, глава лук и няколко домата и казва „Това ми е тайната;-)”

За „топката” позволяваща да ходиш по водата – „изкушенията не са това което са!” Отдалече изглежда уникално - и мен веднага ме грабна, но като я разгледах отблизо се оказа, че има два поне за мен много съществени недостатъка. Твърде малка е – реално възрастен човек трудно би могъл да се изправи в нея камо ли да заходи по водата! На всичкото отгоре има и по-лошо – балона е достатъчно херметичен за да може хубавичко да се задуши в него за около 15 максимум 20 минути!

Горан

lindyhopper каза...

Не знаех за това кафене, ще си го отбележа за посещение. И браво за доматите! Сигурно ще са много сладки. Другата година да заровиш и кратофи в мазето.;)

Bla каза...

Остави картофите, минавай директно на канабиса. :D

Магарето каза...

О, да! С канабиса определено ще бъда по на печалба. При това, за разлика от търговията с картофи, отглеждането на трева май е по-безопасно. Сигурна съм, че никой от съседите ми няма да ме наклепа - така както аз не протя техните канабисови дръвчета ;-)