26 септември 2009

Аудио

Този месец (преди началото на учебната година, когато настъпи началото на Хаоса!) успях добре да уплътня рабтното време с аудиокнигата "Четвъртата мечка" на Джаспър Ффорд.

Уважавам го този автор! Шапка му свалям направо! Както би казал шопът, Те такова въображение нема!

Книгата е поредната от серията за "Криминалния отдел за детска литература". Да знам, не е удачно преведено, но обещавам да помисля още малко върху подходящата думичка! Нова аудио-среща с комисар Джак Спрат (като Джак от приказките "Джак и бобеното зърно" и "Джак и великана", и стихотворенийцетоJack Sprat who eats no fat), сержант Мери Мери и извънземното Ашли.
Герои в разследването бяха още Златокоска, трите мечки, гигантска генно-модифицирана джинджифилова сладка с психически отклонения и пенсионирани ядрени физици, заети с отглеждането на гигантски краставици.

В основата на престъплението беше незаконната разработка на устройство за термокраставичен синтез - гигантска краставица, изсмукваща от почвената влага деутерий и тритий, която достигайки критична маса от 50 кг, става идеална среда за протичането на спонтанна термокраставична реакция.

Класа!