11 ноември 2008

Преклонение пред Слънцето

Надали е останал представител на "моите познати", който да не е разбрал, че страдам от гърбобол. Винаги съм твърдяла, че спорта (с изключение на плуването разбира се, но това не е спорт, а удоволствие) е вреден за здравето. Сбърках, че сама забравих за това и тръгнах да ходя по гимнастики. Резултатът е на лице...
Мисълта ми обаче беше, че заради гърбобола се сдобих с книжка за йогистки упражнения - даде ми я една колежка като обеща, че тези упражнения неминуемо ще ми помогнат. Да, знам, че влизам в противоречие с горното, но както казах, мисълта ми беше друга и тя е, че снощи дълго се дивих на едно от упражненията, описани в книгата и не можах да се въздържа да не го препиша тук:
"Обикновено ние поддържаме редовно хигиената на устата, зъбите и останалата част на тялото, но на практика рядко се срещаме за ректума и ануса. Тази небрежност може да доведе до натрупване на бактерии в отвора на ануса и да доведе до заболявания... Слънчевата светлина е източник на енергия, в която може да се окъпем и да изхвърлим навън всякакви болести.
  1. Застанете с гръб към слънцето.
  2. Наведете се така, че слънчевата светлина да навлезе в аналния отвор. (Ако изпълнявате упражнението голи, ще имате по-добър резултат.)
  3. Почуствайте как топлината прониква в тъканите ви. "

Съвсем нелогично за мен името на това упражнение е "Преклонение пред слънцето".

2 коментара:

Анонимен каза...

не е лишено от логика, да ти кажа ;-)

Магарето каза...

Преклонението за това се казва преклонение, защото заставаш на колене пред някого, а не му се нагъзваш да ти обезпаразити ануса;-)