02 юли 2008

Лоялност

Искам да си взема 3 дни платен отпуск. Ще ходя в Родопите да разхождам приятели от чужбинско и да им показвам красотите на родните планини. Шефа К. (който по документи въсщност не ми е шеф) отказа да ми подпише "Молбата". С аргумента, че не може да липсвам, когато "имаме т.нар. deadline на 15ти".
Въпросния КРАЕН СРОК е за поредния порект. Проекти се пишат вече от 4 месеца. Качеството им прогресивно се влошава - всеки следващ има все по-малък шанс да получи финансиране, а ние пишем ли, пишем...
Този път ще пишем за конкурс "Създаване на центрове за върхови постижения".
Секретарката каза, че шефа К. е казал, че той няма да подпише. Шефката Р. да го направела ако иска. Шефката Р. е официалния шеф. По документи. Отидох при нея, тя каза, че и е писнало да се бори, взе молбата, каза да ида с нея и ме заведе при не-толкова-истинския-шеф К.
Той взе да си подсмихва, тя взе да обяснява, че ще имам чужденци на гости!?!
Той каза, че щом тя иска, ще подпише, но после да не му плаче, че няма хора.
Тя обеща, от мое име, да работя тази и следващата събота и неделя за да мога да взема 3 дни другата седмица.
Той каза, че трябва да проявяваме лоялност.

Моля???
Лоялност? Към кого и за какво?
Молба? За какво да се моля? Иде реч все пак за три свободни от работа дни, които ми се полагат по закон! Между другото, не отпадна ли това с писането на молби???
А по силата на каква логика трябва да си заплащам 3те дни платен отпуск с работа две съботи и недели? При положение, че съм работила и последните две и тези преди тях?
И за какъв център за върхови постижения аджеба иде реч? Шо не си видят нивото, пък после да искат пари за върховост! Щото освен простотията, тук май друго връх не може да вземе...

2 коментара:

Анонимен каза...

плюй си в пазвата и бягай далеч. да не те застига шеф!

Магарето каза...

Пу-пу-пу!