27 май 2008

Голям смях

Голям смях пада по вестниците и телевизиите днес - всички журналисти, независимо от пол и възраст, изглежда намират идеята за 15 дневен отпуск по майчинство за бащите за много смешен. Бъзика е постоянен, критиките към идеята на социалното министерство унищожителни.
На мен обаче хич не ми беше весело, когато днес дойдох на работа! В офиса бе паркирана количка с бебе - до него гордо усихнат седеше татко му. Майката, наша колежка, имала малко работа, та за това те я чакали при нас. Лошо няма - винаги е приятно да видиш едно весело малко същество! Когато обаче веселието на детето премина в рев, гордия татко бързо установи, че малката е омазана до ушите и усмивката слезе от устните му. Взе да потропва нервно с крак, да поглежда начесто часовника и да коментира, че майката се бави. Да, на мен не ми беше смешно да седя половин час в добре омирисания тесен офис. Сигурна съм, че на малката и беше още по-неприятно да седи в изцапаните дрешки, да протяга ръчички към татко си, а той да седи на две крачки растояние от количката, засрамен от деянието на дъщеря си, но твърдо решен да не предприеме никакви действия за разрешаване на проблема.
Две седмици ли? Месец поне! С образователна цел!

7 коментара:

almaak каза...

и това ще се научи. споко.

Магарето каза...

Никакъв шанс - това му е второто и е вече на годинка!

almaak каза...

син има ли?

Магарето каза...

Има, има - балканския манталитет ще пребъде! ;-)

almaak каза...

ех, ех! че какво му е на балканския манталитет. и той е манталитет, като всички други.

Магарето каза...

А, нищо. Както казваш манталитет като манталитет! Просто и другите поколения бебета ще се седят посрани защото майка им е излязла от стаята и ги е оставила на грижите на таткото...

almaak каза...

явно така се каляват бебетата по наще ширини;-)