02 февруари 2018

Ангкор Ват

Инвестирахме този ден време в опит да съберем двудневен в еднодневен тур и успяхме! За изненада на всички, най-вече гида... Видяхме набелязаните по-важни храмове, разхвърляни край Сием Рип, а за по-автентично, направихме обиколката с тук-тук. Отново, въпреки придупрежденията на други опитни пътешественици.
Макар че... Опитни, опитни, колко да  са опитни, в 27 държави били ли са? ;-)Можем само да сме благодарни на хотела, че ни намери толкова добър тук-тук шофьор и толкова отзивчив гид (даде визитка, ако на някой му трябва, веднага препоръчвам!). Минавахме като факири в задръстванияга по улиците и струпванията в храмовете.
За доказателство, ето малко снимки от:

Гигантският Ангкор ВатАнкгор Том/Байон с лицатаПревзетият от дървета Та Пром (Лара Крофт?)Преа Кан с тайното светилище на красивата кралица (като сваля снимките)


Новозалетият с вода Нек Поан (като сваля снимките)


Вторият по достойнство "домакин" на залези, храмът-планина Пре Руп


Хареса ми историята за краля, който искал да се отличи от баща си като направи нещо ново. Решил да смени столицата и религията на народа си. За да не създаде излишно напрежение сред поданиците си обаче, поръчал смесени храмове, на половина хиндуиски, наполовина будистки. Докато свикнат.

Няма коментари: