11 декември 2008

!?!

Седя си на бюрото, опитвам се да работя, но акъла ми е в сутрешната случка. То всъщност май са две случки, нищо, че са свързани. Мисля си за това и не мога да реша, коя от двете е по-странна!
Идвам си аз на работа, с чаша капучинце в ръка (да бе, знам, бях казала, че вече няма да харча пари за лоши кафета, ама на, изкуших се!) и се настанявам в асансьора. На един от етажите се качи възрастна, дребна женица с бяла престилка. "Качи" може би не е точната дума - тя по-скоро влетя препъвайки се и за маааалко не изби чашата живителна течност от ръката ми. След което, тресейки се цялата, опипа копчетата докато намери това, което и беше нужно. Така трепереше и се гънеше, че я съжалих - викам си, има й нещо на горката женица! Съжалението ми трая има няма половин минута - до момента, в който ме лъхна силната миризма на алкохол! Явно липсата на координация в движенията й се дължеше на факта, че беше кьор-кютук пияна!

Признавам си, бях потресена от факта, че лице с бяла престилка може да се накваси така на работното си място! Потреса ми обаче се увеличи неимоверно когато...

На моя етаж се сблъсках с една от по-възрастните ми колежки. Споделих преживяното и изразих изненадата си. Тя ме погледна снизходително и каза "ти за първи път ли виждаш такова нещо? Това е нормално, явно идва от нощна смяна...."

!?!

6 коментара:

Анонимен каза...

а ти си мислеше, че само във Финландия си точат спирт от бидончета ;-)

lindyhopper каза...

Явно е практика. В Аптеката изискванията към персонала бяха "да не краде" и "да не пие до обяд". Сещаш се, че имаше и следобедни смени.:) И същият персонал беше неизкоренимо убеден, че руснакът, който си купи спирт от 70 градуса (числата лесно се разбират и без школовка), е от тайфата и непременно ще го изпие.;)

Магарето каза...

Абе не знам за бидончетата, ама там са големи моралисти на тази тема и ако те хванат, че пиеш на работното място (за възможността да си пиян хич няма и да споменавам) няма да оцелееш там и един ден...

Магарето каза...

Хаха, да не пие до обяд...
Важно е да има стандарти! ;-)

lindyhopper каза...

Какво е едно предприятие без SOP!

Магарето каза...

Ово е стандарт!