08 септември 2008

В крак с времето

Шефката ми е в крак с времето. Поне тя е убедена в това. Например, преди време ми обясни, че лафът "фетско" вече отдавна е излязъл от мода - от години не го била чувала.
Миналата седмица обаче затвърди съмненията ми, че нещо не е в час. Специално пристигна в офиса за да ми даде напътствия за поведение по време на утрешната конференция. Аз ще съм регистратор, длъжност, която, както всеки знае, е много отговорна - за това предполагам, тя сметна, че имам нужда от инструктаж.
Оказа се че, в задължението ми влизало и да взема от чуждестранните гости самолетните им билети, да ги снимам, за да им ги осребрят и да им ги върна. Подхвърлих, че в днешно време хората масово пътуват с електронен билет. Тя се съгласи. Попитах какво тогава да снимам. "Билета", каза тя. Продължавам да настоявам на своето: "ами ако са с електронен билет какво да правя?". Тя явно реши, че съм тъпа - усмихна се и много старателно, изговаряйки ясно и високо всяка дума обясни: "ще снимаш електронния им билет".

А аз, въпреки инструктажа, продължавам да недоумявам - как да снимам група електрони, разхождащи се из световната мрежа???

8 коментара:

Стоян Христов каза...

С желание и бърза ръка!
Може да опиташ да ги прикоткаш с протонна примамка.;)

Магарето каза...

За примамката - добре, но как да им викам? Мац-мац? Гъци-гъци? ;-)

Анонимен каза...

ще цъкаш с език, като атомен часовник ;-)

Анонимен каза...

Консултирай се с ЦЕРН - нали те са спецовете на бързите частици:-)))

А ако не успееш да ги щракнеш на кадро не си го слагай на сърце, опитай пак;-)
Горан

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Гриша Михайлов каза...

Електронният билет се принтира??? Не знам - бордна карта!!!

Tom Plant каза...

Практикате е да се снимат бордните карти - така се правят отчети за възстановяване на разходите.

Анонимен каза...

Хех, какви проблеми имат хората ... не е нужно да се снима (копира) електронен билет ... той много лесно може да бъде препратен по е-майл и разпечатан! С извинение, хора с ограничено мислене приемат всичко буквално.