19 март 2008

Връзки

Човекът, казват, бил венеца на Природата. Различавал се от животните по това, че виждал причинно-следствените връзки и разбирал, че ако натисне ТУК, ще се случи ТОВА.
Защо тогава не вижда връзката между

А. Цитат от произволно избран вестник: "Трима мъже загинаха при челен удар с ТИР на пътя за град N. Лекият автомобил Мерцедес, управляван от X.X. от N се е движел с несъобразена скорост, навлязъл в насрещното платно и се ударил в ТИРа. При удара на място загиват и тримата в колата."

и

В. Разговор между колеги:
"- А мене вчера КАТ-аджиите ме глобиха с 5 лева. Карал съм с превишена скорост - 138 км/ч на магистралата - ограничението било 130.
- И какво стана?
- Ми какво, нищо, спряха ме, аз им дадох 5 лева и те ме пуснаха.
- Ама глобата само 5 лева ли е?
- Ааа, не! Не знам колко е, ама аз им дадох 5 лева за да не ми пишат акт, после да вися със седмици да го плащам, пък точки да ми взимат...
- Е, то за това непрекъснато стават катастрофи - другият път като чуеш как някой се е размазал заради превишена скорост да не се чудиш!
- Абе то това нищо не е бе, 8 км/ч над ограничението! Нищо направо!
- Еми да, той и моят мъж така! Онзи ден го спряха, поискаха му да даде колкото имал, той им даде 5 лева и потегли с мръсна газ, щото другите му пари бяха 50 лева...
- Ма така е, моят приятел пък един ден излязъл без никакви пари, никакви документи. Спряли го, той си признал, че няма нищо, попитали го за пари, той казал, че има само 4 лева, те му взели 2 и го пуснали да си върви..."

Както би се изразил един бивш колега - Венец на Природата, my ass...

2 коментара:

almaak каза...

проблемът е в шкембетата на полицаите.

Магарето каза...

Дали? Да, шкембетата им растат заради това, но не вярвам точно шкембетата да оказват влияние (освен гравитационно) върху средностатистическия българин. Явно на този българин акъла му е обратно пропорционален на този на шкембетата на полицаите.
Тук е редно да намесм Тери и неговата теория, че коефициентът на интелигентност на тълпата е равен на този на най-тъпия от нея, разделен на общия брой на членовете й :-P