17 април 2012

"Мила" родна простотия

Тлъст чичка, настанил се гордо в разпадаща се трошка, навлиза с бясна скорост в еднопосочна улица от грешната страна като те принуждава да се отместиш със скок в съседната локва. Подминавайки ти тегли една тлъста и сочна, заради това, че се движиш по платното. След което спокойно се намества на единственото свободно от коли място на тротоара.
***
Добре облечена дама на средна възраст застава зад теб на опашката пред касата и започва да те блъска в гърба. Позиционираш  ребрата си по-далеч от ръба на кошницата й, което предизвиква брутална вербална атака. Липсата на желания отговор, а именно осигуряване на незабавен достъп до касата, предизвиква у нея толкова мощен пристъп на гняв, че пуска кошницата и започва с две ръце да те изблъсква извън магазина.
***
Млада майка те напада с шамари и ругатни заради това, че отрочето й се е блъснало в теб, докато е търчало като обезумяло из градинката.
***
Стара жена обикаля полянката пред блока и бере лалетата, които някой е засадил за всеобща радост. На забележката ти, че в магазина продават букети и може да си вземе от там тя отговаря с жалното "Ами то тук нищо не е останало!"
***
Загрижена съседка ти вдига скандал, че кучето цапа градинката пред блока. Обясненията ти, че винаги почистваш след него са приети с присмех и назидателното "Аз знам, че ще нацапа, ама нямам време да изчакам да видя"! Замисляш се сериозно дали да не я цапнеш по носа с благоуханната торбичка.
***
Нагиздена девойка седи в автобуса с тапи в ушите, а добре подкованият й крака те рита в пищяла в такт с музиката. Ритъмът не се мени в продължение на 5 спирки, а твоите злобни погледи и опитите да вържеш краката си на фльонга за да избегнеш шутовете биват напълно пренебрегнати.
***
Ректорът посреща посетители в кабинета си с крака на бюрото и разпасана риза, така че всеки да се наслади на аромата на чорапите му и на гледката на преливащото му шкембе.
***
Мърляв тип с леко малоумен вид разхожда без каишка агресивното си куче. Всеки път, когато то нападне други четириноги, той започва да го рита в израз на възмущение и бурно изразява изненадата си от постъпката му.
***
Баба завежда внучето си на въртележките в парка. Докато то се забавлява, тя прави две крачки в страни, грижливо смачква опаковката от закуската му и я хвърля в тревата на 2 метра от кошчето за боклук.
***
Министър председателят обвинява родителите на болни деца, за които държавата все няма пари, в чуждопоклонничество.
***
През ден почистваш сандъчетата с цветя на балокна от фасовете на съседите от горните етажи.
***
Изриваш снега пред входа и след половин час забелязваш, че някой авто талибан се е паркирал точно на почистеното.

Онзи лаф за смяна на чипа на българите винаги ми се е струвал съвсем на място!


2 коментара:

Стоян Христов каза...

Ако си (с) ниско подстриган млад мъж по тениска, по формата на която личат гърди, рамене, бицепси и трицепси, които са в състояние да вдигат 100кг от лежанка, и гледаш лошо, голяма част от тези неща просто няма да ти се случат. Всъщност, при такава физика няма да ти се случат даже и да гледаш приветливо като Емил Чолаков.

Магарето каза...

Убедена съм в това! А ясното осъзнаване на този факт ме кара да се ядосвам още повече ;-)