18 февруари 2011

Bookcrossing

Тази събота и неделя за пореден път правих нещастни опити да разчистя малко място в домашната библиотека. Разбира се и този път старанията ми не се увенчаха с кой знае какъв успех - свалих 15-тина учебника в мазето, но тяхното място бе на бързо заето от новите попълнения от последните месеци (като например Nation, Harper's biochemistry и "Пет фентъзи разказа" на Толкин). Тъй като мазето също полека-лека започва да се запълва, реших за пореден път да пусна няколко не особено любими книги в bookcrossing. Да, знам, че тук ще получа оплюване от някои върли читатели, но ще стисна зъби и ще го преживея! ;-)

Първата, която изпратих на път беше "Повелителката на метлата" (никой не е идеален!!!). Много старателно я регистрирах, надписах и зарязах насред един много населен коридор в МУ. Зачаках.

Чакама, чакам, но и периодично порверявам страницата за да видя дали случайно някой не е написал нещо, въпреки, че би трябвало да получи е-мейл, когато това стане! Вече минаха 4 дни и нищо! Нито дума от новият й собственик. Направо съм разочарована...

Чудя се дали причината не е в името на книгата! Кой е най-вероятно да прояви интерес към омайното заглавие "Повелителката на метлата"? Някой буден студент, който знае що е то интернет и може да влиза и пише в него или някоя от възрастните жени, които обикалят намръщено университета, въртейки вяло въпросното оръдие на труда?

3 коментара:

Линдихопър каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Стоян Христов каза...

Пиши я бегала, да я беше подарила лично на някой.:)

Магарето каза...

Писах я бегала още като я изнесох от вкъщи :-D