31 август 2009

Свалки

Много се веселих на Алмаак, когато взе да ми обяснява, че е трябвало да използвам факта, че иначе симпатичния представител на срещуположния пол, седящ до мен в рейса, си е бъркал в носа, за да подхвана разгтовор. Според него нещо от рода на "и аз много обичам така да си чопля!" или "колко големи топчета можеш да направиш?" би било удачно. В името на продължението на нашия род! Благородна цел...

Сетих се за този ни разговор вчера, докато четях препоръките на леля Ог за ухажването. Баща й бил извикал някакъв младеж да копае кладенец, а тя като го гледала такъв гол до кръста и запотен от работа, час по час ходела за дърва. Дървата у тях били подредени на удобно място, до нужника, а огънят, който тя била стъкнала в огнището бил най-мощният в цял Рамптоп през този хубав летен ден. При поредното ходене за дърва работникът я попитал "Разстройство ли те е фанало?"... И до днес, години след тази казана на място реплика, всеки път когато видела сина си Джейсън да работи гол до кръста, леля Ог се сещала за баща му...

Мисля си, че леля Ог би била доволна да разбере, че има съмишленик в лицето на Алми! ;-)

6 коментара:

Анонимен каза...

Уникално:-)

Въпросната леля, от героините на Пратчет ли беше?

Горан

Облачето каза...

Точно една от тях ;-)

Анонимен каза...

Знаех си аз!
Май ща не ща, един ден, ще трябва да се жертвам и да прочета, някоя от пародите на Пратчет.

Облаче, ти коя от книгите му ще ми препоръчаш?

Анонимен каза...

Уф, забравих да се подпиша под думите си, сори.

Горан

Облачето каза...

ОЩЕ не си чел Пратчет? СРАМОТА! ;-)
За съвет не знам. Макар да е все едно коя ще вземеш, някои са леко свързани. Не до толкова, че да ти попречат да ги прочетеш в объркан ред разбира се.
Предвид "поста" ми и настоящата мода в политическия живот, сигурно няма да се изненадаш ако ти кажа, че най-много харесвам онези от книгите за Диска, които са с вещици! :-P

Анонимен каза...

:-)))

Облаче,
Защо да се изненадвам – голяма част от вещиците са млади забързани жени с добро сърце, които си мислят, че ако скрият сърцето си зад девет магически прегради никои няма да го нарани, а те ще го чуват по-добре?!

Разбира се всичко това си е съвсем нормално и мъжете имаме подобна „футболно-технологично-автомобилна и бягаща от отговорност стратегия”!

Но това е в началото – а въпроса е към какво ще изберем да се стремим.;-)

Не ми е работа да го казвам, но понеже съм набрал скорост ще кажа, че според мен всяка жена постоянно, всеки миг избира дали да бъде вещица, жена без позиция или грижовна фея орисница;-) (Моля това, че съм се увлякъл и запалил в хода на разговора ни, да се брои като поне частично оневиняващо обстоятелство за това, че неуместно си позволявам да давам мнения за жените като цяло.)

За Пратчет – хвана ме натясно, нищо негово не съм чел, но може би догодина-до амина ще дойде момента да прочета някоя от книгите му за „вещиците в чужбина”;-) Така де, човек трябва да е наясно поне бегло и с международното положение;-)

Горан