23 юли 2012

Олимпиада

С риск да ме оплюете, ще задам един въпрос, който ме мъчи от вчера!

Кажете ми моля една полза,  която оправдава харченето на 11 МИЛИАРДА лири за провеждането на Олимпиада, при положение, че "хората по света умират от глад"?

Имам предвид някаква смислена полза от това спортно мероприятие, а не неща от рода на подобряване имиджа на политици и/или напълването на джобите на хора от туристическия бизнес, рекламата, медиите, кварталния пивопродавец и т.н....

11 коментара:

almaak каза...

какво си и насъбрала на Олимпиадата?

Магарето каза...

Нищо бе, само се чудя защо трялбва да струва толкова.

Олимпиадата мисля, че може да се проведе и на част от старите стадиони! На спортистите също нищо няма да им стане ако няма лифт през Темза. Няма да се провалят състезанията и ако няма специални водни таксита за VIP личностите...

Магарето каза...

Самият факт, че задаваш такъв въпрос вместо да посочиш аргумент в полза на голямото харчене само потвърждава тезата ми, че то е безсмислено ;-)

almaak каза...

не, фактът, че задавам въпрос изразява само учудването ми, че ти задаваш такива странни въпрос. като оставим настрана икономическите ползи от цялото начинание, които за мен са очевидни, по същия начин би могла да попиташ защо му е трябвало на папата да обявява търга за пребоядисването на тавана на Сикстинската капела.

;-)

Магарето каза...

Верно ли е обявил търг бе??? :-P

Голямата разлика е, че таванът на Сикстинската капела още си е там и всеки може да го види, а факта, че някой ячък младеж ще вдигне 199 кг щанга няма да топли никого след края на игрите!

almaak каза...

първо това, че младежа ще вдигне 199 кила ще топли него и второ нещата, които са настроили ще останат още доста дълго време и хората ще си ги ползват с кеф.

almaak каза...

ми обямиб е търг, да. ама понеже условията са били 4 години само на хляб и вода и лоша стълба, само един луд се е отзовал.

Магарето каза...

Така е то, изкуството иска жертви, а не лифтове и VIP скутери ;-)

almaak каза...

не само изкуството: http://www.dnevnik.bg/sport/london2012/2012/07/23/1871665_sportut_kato_nauka_ili_naukata_v_sporta/?ref=embed&source=www.dnevnik.bg

;-)

Магарето каза...

Ахаааа! Искаш да кажеш, че така се подготвяме за бленуваното от теб преселване на Марс, за което ще е нужно хората да надминат себе си?

Анонимен каза...

Това е то! Може и без хляб когато има ЗРЕЛИЩА - това май беше олимпийският принцип в действие или се бъркам със закона за търсенето и предлагането!!

Горан
Goran.blog.bg