13 януари 2009

Тоалетни мисли...

Всеизвестен факт е, че много често важните мисли ни връхлитат докато си седим в тоалетната. Тоалетната сама по себе си също може да предизвика размисли. Или спомени. Чета аз за българската художничка, която представила България с инсталация на "турска тоалетна" в Брюксел и се сещам за времето, когато ходих в Япония. Там много държат на тоалетните! Чиниите се отопляват, мият ти дупето, свирят ти...

Интересно е, че на обществени места в Япония има два вида тоалетни - "западни" и "ориенталски". На западните се сяда, а ориенталските, традиционно използвани от японците, са с клекало. Това разделение може да се види дори във влаковете! На мен ориенталските ми допаднаха повече - бяха по-чисти.

Не знам защо въпросната инсталация е наречена "турска тоалетна". Все пак не само турците клякат като ходят по нужда! Такъв е навика на повечето ориенталци. Заради което, казват умните глави, хората на Изток по-рядко страдат от такива досадни проблеми, мъчещи средно статистическия западняк, каквито са запека и хемороидите.

Та си мисля по въпроса за тоалетната - не е важно дали е клечаща или седяща, важното е кой я ползва...

1 коментар:

Анонимен каза...

хаха! много хубаво! народът обаче работи по ключови думи и фрази - "Изабела е бременна", "Азис прави секс с Китаеца" и т.н.

на ниско ниво работят механизмите. затова, когато ни ебават на абстрактно ниво, не разбира и не се обижда толкоз ;-)